Tarja Södergård

Pari- ja perheterapeutti, Psykoterapeutti

Psykoterapiapalveluina: pariterapia, perheterapia, yksilöpsykoterapia. Vastaanottopaikkani ovat Järvenpää sekä etävastaanotto.

Yksilön, parisuhteen tai perheen elämän erilaisissa haasteissa olet tervetullut pohtimaan elämäntilannettasi minun kanssani.

Pitkä työhistoriani ihmissuhdetyössä ja lukuisat erilaiset lisäkoulutukset antavat hyvät valmiudet kohdata sinut ja tilanteesi psykoterapiassa.

Koen tärkeäksi, että kaikki terapiaan osallistuvat tulevat nähdyksi ja kuulluksi.
Käytän terapiassa joustavasti erilaisia menetelmiä yksilön, parien tai perheen tarpeen mukaisesti.

Käytän vakauttavaa työskentelyä terapiassa tarpeen mukaan eikä se vaadi asiakkaalta mitään erityistaitoja. Vakauttava hoito tarkoittaa sitä, että havainnoidaan oman mielen ja kehon reaktioita vuorovaikutustilanteissa ja löydetään uusia tunnesäätelykeinoja.

Terapeuttina olen aktiivinen, kuunteleva ja reflektiivinen. Työskentelyotteeltani olen systeeminen, integratiivinen sekä vakauttava.

Käytössäni on myös EMDR, joka tarkoittaa silmänliiketerapiaa. Tämä terapiamuoto soveltuu erinomaisesti esimerkiksi lapsuuden aikaisen kiintymyssuhdetrauman ja erilaisten itsetuntoasioiden kanssa työskentelyyn tai haitallisten muistojen uudelleentyöstämiseen. Voit tulla pelkästään EMDR-terapiaan tai sitä voidaan käyttää osana pidempää terapiaprosessia.

Tarjoan myös työnohjausta sekä yksilöille että ryhmille. Erityisosaamista minulta löytyy kriisityönohjauksen tarpeisiin. Olen rakentanut myös verkkokurssin, Stoppi Sijaistraumatisoitumiselle, jonka löydät Terapeuttitalon verkkokaupasta.

Koulutus; Psykoterapeutti, Perheterapeutti ET, Vakauttava hoito perheterapiassa, Traumat, kriisit ja niiden hoito, Paripsykoterapeutti, EMDR koulutus. Työnohjaaja, NLP-master, Psykodraamakoulutus, AASEL-koulutus ( eläinavusteinen tunnekasvatuskoulutus), Lapset puheeksi, Solmuja parisuhteessa- ryhmäohjaajakoulutus, MIM-vuorovaikutuksen arviointi, DDP-koulutus, työsuojelukoulutuksia sekä perhe-ja parisuhdeväkivaltaan liittyviä koulutuksia.

 

Kelapätevyys, paripsykoterapia, perhepsykoterapia, vanhempainohjaus, pari- ja perheterapia Järvenpää